top of page
  • Foto van schrijvermr. Mark Smits

Smits Legal Bedrijfsjuristen klaar voor de Wet kwaliteit incassodienstverlening

TIEL - “Eindelijk, de Wet kwaliteit incassodienstverlening (Wki) gaat 1 april 2024 van start. Dit zal de goede incassobureaus gaan onderscheiden van de cowboys”, aldus Mark Smits.


“Dat is hard nodig omdat met name consumenten met schulden beter beschermd gaan worden. Maar ook onze klanten gaan profiteren van duidelijkheid. Immers beloven andere incassobureaus soms gouden bergen, maar blijken ze dit in de praktijk niet waar te kunnen maken omdat ze zich niet aan de incassowetgeving houden”.

 

Mark vervolgt; “In de markt kom ik regelmatig incassobureaus tegen die bovenop de wettelijke rente- en incassokosten ook bijvoorbeeld administratiekosten rekenen. Dit mag helemaal niet. Dankzij deze wet wordt ons beroep nu gereguleerd en verbetert de kwaliteit”.

 

Registratieplicht

 

Vanaf 1 april 2024 zijn nieuwe incassobureaus verplicht om een vergunning aan te vragen bij het Ministerie van Justitie. Zij houden door middel van de Dienst Justis, toezicht op de kwaliteitseisen en de registratieplicht. “Ook Smits Legal Bedrijfsjuristen zullen ons uiteraard inschrijven in dit register”, aldus Mark. “We hebben een jaar de tijd om ons voor te bereiden, maar we voldoen al aan de voorschriften omdat we kwaliteit willen leveren. Het komend jaar zullen we vooral aan de voorkant het een en ander aanpassen. We gaan ons nog specifieker richten op de incassomarkt. We willen doen waar we goed in zijn. Dit betekent ook dat onze website zal worden aangepakt”.

 

VvE en vastgoedbeheerders

 

De nieuwe wet Wki heeft voor allerlei branches impact. Bijvoorbeeld voor VvE’s en vastgoedbeheerders. Voor deze branche heeft deze wet zelfs aanzienlijke gevolgen. Het blijkt namelijk dat zelfs het versturen van een betalingsherinnering al wordt beschouwd als incassowerkzaamheden en dus onder de Wki valt. Deze VvE’s of vastgoedbeheerder moeten dus zelf vergunningplichtig worden of haar incassowerkzaamheden bijvoorbeeld bij ons kantoor uitbesteden.

 

Vragen over de Wki?

 

Wilt u meer informatie over de Wki of wilt u openstaande facturen aan ons uitbesteden?

 

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op:

 

Team Incasso

Biezenwei 23 -03

4004 MB TIEL

085 – 7500 200


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page