top of page
  • Foto van schrijvermr. Mark Smits

Wetswijzigingen per 1 juli a.s. voor bedrijven

Per 1 juli treden er een aantal wetswijzigingen in voor bedrijven en ondernemers.


Op de site van de Kamer van Koophandel staan deze nieuwe en reeds gewijzigde regels voor bedrijven en ondernemers genoemd.


Enkele belangrijke wijzigingen zijn:


Personeel


- Per 1 juli moet voor een medewerker van 21 jaar een volledig minimumloon worden betaald. Voor 18-, 19-, en 20-jarig personeel gaat het vaste percentage van het 'normale' loon respectievelijk naar 50%, 60% en 80%.


- Per 1 juli gaat ook het minimumloon omhoog. Het wettelijk brutominimumloon (WML) voor werknemers van 21 jaar en ouder bij een volledig dienstverband wordt op 1 juli 2019:


€ 1635,60 per maand

€ 377,45 per week

€ 75,49 per dag


Huurrecht


- Wanneer u een pand verhuurd en u levert warmte aan uw huurder hoeft u dit niet meer apart op te nemen in een leveringsovereenkomst. Dit kan voortaan in de huurovereenkomst. Dit valt per 1 juli onder het huurrecht.


De nieuwe Warmtewet heeft nog meer gevolgen:


- Er komt een maximumtarief voor koud en lauw water.


- De kosten van warmtekostenverdelers kunnen worden doorberekend aan verbruikers.


- De warmteleverancier mag verbruik corrigeren voor de ligging van een bedrijfsruimte in een gebouw, bijvoorbeeld een appartementencomplex. Dat mag ook als gevolg van leidingverliezen via transportleidingen.


- Een warmteleverancier mag elk jaar 1 grote storing in het warmtenet hebben zonder daarvoor te moeten betalen. De storing moet dan wel binnen 24 uur zijn opgelost. De grens voor de duur van een ernstige storing gaat van 4 uur naar 8 uur.


Administratieve wijzigingen


- Alle overheden moeten voortaan e-facturen, facturen via e-mail, moeten kunnen ontvangen.


- De aandeelhouders van aandelen aan toonder moeten op naam worden gezet. Hierdoor wordt bekend wie de aandeelhouders zijn. Hiermee moet witwassen, belastingontduiking of betaling van terrorisme worden tegengegaan.

Heeft u aandelen aan toonder? U heeft tot 1 januari 2021 de tijd om u zich te laten registeren. Wanneer u dit niet doet vervalt uw aandeel.


38 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page