top of page

INCASSO

Uw incasso snel en effectief

Smits Legal werkt voor een succesvolle incasso niet met standaardbrieven. Onze juristen gaan namelijk uit van een persoonlijke aanpak bij het incasseren van uw openstaande facturen. Elke incasso krijgt van ons de maximale aandacht door betrokken en snel te werk te gaan. Daardoor kunnen wij voor onze opdrachtgevers snel het gewenste resultaat bereiken.

 

U heeft bij Smits Legal een eigen klantomgeving die u pro-actief op de hoogte houdt van de incassoprocedure. Zo weet op elk moment van de dag hoe de incassoprocedure er voorstaat. 

Smits Legal werkt tijdens de minnelijke fase op basis van No Cure No Pay.

Dat wij voor u aan het werk zijn en hiervoor niet worden betaald is dus ons risico.

Meer weten over incasso mogelijkheden van uw openstaande facturen?

 

Neem dan direct contact op via: incasso@smitslegal.nl of 085 - 7500 200. Wij helpen u graag.

MINNELIJKE INCASSO

Op een vriendelijke, toch dringende wijze

Pre Incasso

Vanwege klantbehoud wordt het inschakelen van een incassobureau vaak uitgesteld. Smits Legal biedt de mogelijkheid voor een Pre-Incasso. Dit is een fase vóór het incasso traject. Tijdens de pre-incasso 

worden er nog geen kosten aan uw klant berekend. Wel wordt er een (aangetekende-)brief verstuurd met een betalingsherinnering. Dit is een vriendelijke, maar toch dringende manier, om uw klant te laten betalen. 

 

Onze ervaring is dat uw klanten sneller tot betaling overgaan wanneer ons briefpapier wordt gebruikt. 

Ingebrekestelling

 

Door middel van een aanmaning stelt u uw klant in gebreke. Dit is nodig wanneer de betaling binnen de overeengekomen betalingstermijn uitblijft. U geeft uw klant via een aanmaning een laatste mogelijkheid om de betaling te voldoen. De ingebrekestelling wordt door Smits Legal conform de juridische vereisten opgesteld. Hierbij geven wij aan wat de incassokosten en wettelijke rente zijn wanneer de klant niet betaald. 

 

Wanneer uw klant de betaling nog steeds niet voldoet zal Smits Legal een minnelijk incassotraject opstarten. 

 

 

Minnelijke Incasso

 

Een minnelijke incasso zijn werkzaamheden zonder tussenkomst van een rechter. Wanneer u de goede relatie met uw klant in stand wilt houden is dit een goede manier om een incassotraject te vervolgen. Op snelle en correcte wijze proberen wij de openstaande rekening bij uw klant te vorderen.

Sommaties

De sommaties die wij aan uw debiteur sturen voldoen aan de wettelijke vereisten conform artikel 6:96 Burgelijk Wetboek. Zo is uw dossier in het kader van incasso- en rentekosten op orde. De sommaties die onze bedrijfsjuristen per e-mails en brieven verzenden zijn voorzien van een iDeal betaallink en een QR-code. Zo verlagen wij de drempel om uw vordering sneller te laten voldoen.  

               "De incasso's van onze klanten laten wij onder andere via iDEAL betalen.

           Zo worden de vorderingen sneller voldaan"; aldus Mark Willemsen.

 

 

No Cure Co Pay

Een minnelijke incasso kost u niets. Onze werkzaamheden in de minnelijke fase doen wij op basis van 'no cure no pay'. Onze kosten worden verhaald op de schuldenaar. Blijft de betaling na het minnelijke traject alsnog uit dan start Smits Legal, in overleg met u, een gerechtelijke incasso op. 

Meer weten?

Wilt u weten wat volgens ons de beste aanpak is voor uw openstaande facturen? 

Neem dan direct vrijblijvend contact op via: incasso@smitslegal.nl of 085 - 7500 200.

Onze bedrijfsjuristen helpen u graag.

IDEAL_logo.webp.png
Scherm­afbeelding 2024-03-23 om 11.51.49.png
wereldbol

LANDELIJKE EN INTERNATIONALE DEKKING

Niemand uitgezonderd

Door middel van onze landelijke én internationale dekking kunt u al uw vorderingen, zowel zakelijke als op particulieren, bij ons indienen. 

 

Voor de buitenlandse incasso's maken wij gebruik van onze internationale experts. In diverse landen, binnen en buiten de Europese Unie, is ons netwerk actief en kunnen wij u van dienst zijn. 

"Waar anderen stoppen gaan wij verder"

GERECHTELIJKE INCASSO

Blijven de betalingen in de minnelijke fase uit dan gaat Smits Legal, in overleg met u, gerechtelijk verder. Soms is deze fase noodzakelijk om verdere stappen te kunnen ondernemen. In de rechtszaak beantwoord de rechter wie er gelijk heeft. De uitspraak van een rechter wordt vastgelegd in een vonnis. 

​-

In de gerechtelijke fase stelt Smits Legal de dagvaarding op en voert zij de procedure.  

Door middel van een toegewezen vonnis kan beslag worden gelegd op bijvoorbeeld bankrekeningen of (onroerende-)goederen. 

 

Afronding en betaling

 

De betalingen die wij ontvangen van uw debiteur maken wij direct, na de afwikkeling van de opdracht, naar u over. Daarnaast ontvangt u een eindafrekeing waarin u, heel transparant, kunt lezen wat uw debiteur betaald heeft en welke kosten Smits Legal in rekening bij uw debiteur heeft gebracht. 


Op een debiteur die veroordeeld is kunnen vrijwel alle kosten welke verband houden met beslaglegging in beginsel worden verhaald. De deurwaarderstarieven voor beslaglegging zijn onder meer gebaseerd op het zogenaamde Besluit Tarieven Ambtshandelingen Gerechtsdeurwaarders en is door de overheid vastgesteld. 

Neem direct contact op via: incasso@smitslegal.nl of 085 - 7500 200

"Ik zie dat onze klanten op een nette en positieve manier gestimuleerd worden

om achterstanden te betalen".

site-logo2.png

"Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Smits Legal Bedrijfsjuristen.

De werkwijze van de incasso specialisten sluiten goed aan op onze interne bedrijfsprocessen.

 

Ze doen wat je van een incassopartner mag verwachten. Onze klanten worden op

een nette en positieve manier gestimuleerd om achterstanden te betalen en dit in de toekomst

te blijven doen.

 

De bedrijfsjuristen hebben kennis van zaken en werken aan het klantbehoud bij

Garagebedrijf Van Mourik ". 

VERHAALSINFORMATIE

De juiste keuze

Bedrijven doen veelal zaken op basis van vertrouwen. Wanneer openstaande facturen niet betaald worden is het verstandig om een verhaalsonderzoek in te stellen. De verhaalsinformatie kan gebruikt worden voor beslaglegging en voor dagvaarden. 

 

De gegevens van de debiteur worden nagegaan in diverse databases. Indien de debiteur een eenmanszaak of een privé persoon betreft, zal ook het verhaal op de eigenaar in privé worden onderzocht.

Profiteer van deze extra zekerheid voor een aantrekkelijk tarief. Neem vrijblijvend contact met ons op voor verhaalsinformatie van uw debiteur.

IMG_0590.jpeg

DEURWAARDER

Executie en beslag

Indien nodig schakelt Smits Legal een gerechtsdeurwaarder in die is aangesloten bij de Koninklijke Beroepsvereniging van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Deze gerechtsdeurwaarder werkt nauw samen met ons kantoor en is belast met onder meer beslaglegging en executie van vonnissen. 


Alle kosten die u maakt in het gerechtelijke traject worden in beginsel verhaald op de debiteur. De tarieven die de gerechtsdeurwaarder mag rekenen voor zijn diensten is geregeld in het Besluit Tarieven Ambtshandelingen Gerechtsdeurwaarders welke door de overheid is vastgesteld. Op de website van de KBvG zijn deze tarieven terug te vinden.

Neem contact op met onze incassospecialisten:

CONTACT

Smits Legal | Bedrijfsjuristen

Biezenwei 23  -03 

4004 MB TIEL 

Nederland

www.smitslegal.nl

Incasso: incasso@smitslegal.nl

algemeen: info@smitslegal.nl

085 -7500 200

Inloggen Incassoportaal

  • linkedin
  • facebook
  • twitter

Je gegevens zijn verzonden!

bottom of page